BİNGÖL / MERKEZ - Atatürk İlkokulu

3/F sınıfı meslekler konusunu yaratıcı drama ile işlediler

3. sınıf Hayat Bilgisi dersinin Meslekler konusu anlatımı yer almaktadır. Meslek seçiminde dikkat edilmesi gerekenler, hangi mesleğin hangi görevi yerine getirdiği gibi bilgileri öğrencilerimize kazandırmak için yaratıcı drama etkimliği yaptık.Her bireyin seçtiği bir meslek vardır. Bazı kişiler birden fazla mesleği aynı anda yapabilmektedir. Önemli olan kişinin hangi mesleklere uygun olduğunu bilip buna göre eğitim almasıdır.

Meslek Nedir?

İnsanların hayatını devam ettirebilmek ve maddi ihtiyaçlarını karşılayabilmek için çalışması gerekmektedir. Bunları gerçekleştirebilmek için kişinin belli bir alanda aldığı eğitimler sonucu edindiği unvana ise meslek denir. Kişi kazandığı mesleğe katkılarda bulunabilmeli, mesleğinin değerlerini yerine getirebilmeli ve topluma fayda sağlayabilmelidir.

Mesleklerin Hayatımızdaki Önemi

Ülkemizdeki ve dünyadaki meslek çeşitleri neredeyse aynıdır. Bazı meslekler dünyanın her yerinde icra edilebilirken bazıları ise sadece belli bölgelerde icra edilebilmektedir. Çünkü meslekler ihtiyaçlardan doğar. İnsanlar ihtiyaçları olan şeyleri karşılayabilmesi için gerekli meslek çalışanlarına başvurmaktadırlar. Kişinin tüm ihtiyaçlarını kendisinin karşılaması mümkün olamadığı için mesleklere ihtiyaç vardır.

Meslekler Çeşitleri

Okulda alınan eğitim süresince öğrenciler yatkın oldukları alanları belirleyebilir. Matematik, fen bilimleri, sosyal bilimler, beden eğitimi ya da el becerileri ile ilgili dersler sayesinde öğrenciler hangi alanda daha başarılı olduğunu ve hangi konulara daha ilgili olduğunu keşfedebilir. Böylelikle uygun mesleklere yönelebilir.

En çok bilinen meslekler şu şekildedir:

Yayın: 01.11.2022 - Güncelleme: 03.11.2022 14:11 - Görüntülenme: 549