BİNGÖL / MERKEZ - Atatürk İlkokulu

Atatürk İlkokulu STEM Faaliyetleri

Okulumuzda Tübitak 4004 Projesi çercevesinde yürütülen eTwinnig Code Name:Steam adlı proje kapsamında Stem Eğitici Eğitmeni Serhat BÜRKE öncülüğünde, Stem Sınıfmızda Robotik Kodlama,Bilgisayarlı Kodlama ,Bilgisayarsız Kodlama çalışmaları ve Beceri Temelli Çalışmalar müfredata uygun olarak verilmektedir.

18-03-2022

Öğrencileri Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik (STEM) olmak üzere bu dört özel disiplinde eğitmek anlamına gelir. Öğrencileri bu alanlardan herhangi birinde eğitmek yerine, STEM eğitimi kullanılması, öğrencilerin bir kariyere sahip olmaları ve gerçek dünya uygulamalarını göz önünde bulundurmaları ve daha donanımlı olmaları için bu dört disiplini uygulamalı bir yaklaşımla birleştirir.STEM eğitimi erken yaşta problemlere yaratıcı çözümler üreten, değişimlere uyum sağlayan, iletişim becerileri güçlü, donanımlı ve kendine güvenen bireyler yetişmesine katkı sağlar.STEM' i geleneksel eğitimden ayıran nokta, harmanlanmış öğrenme ortamı ile problem çözme becerisinin gerçek hayattaki uygulamalarına odaklanarak, öğrencilere bilimsel yöntemin günlük hayata nasıl uygulanabileceğini göstermesidir.

18-03-2022

Yayın: 18.03.2022 - Güncelleme: 08.12.2023 00:38 - Görüntülenme: 173